header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Arbitrage

ZAALTEAMS & SCHEIDSRECHTERS !!

Nieuws afbeelding 2-12-2015

Komend weekend start de zaalcompetitie alweer. Zoals is afgesproken (was voorwaarde voor het aanmelden van een zaalteam!) regelen de zaalteams zelf hun scheidsrechters. Omdat wij nauwelijks beweging zagen in het fluitschema helpen wij even opstarten nog deze week. Inmiddels lijkt onze oproep te werken want het fluitschema vult zich langzaam en de meeste teams hebben de boodschap dus begrepen. Onderstaande blijft van kracht maar voor de komende drie speelweekenden in december is er voor de thuiswedstrijden van juniorenteams alvast wat planwerk gedaan om problemen voor te zijn. Seniorenteams regelen het zelf of onderling. De eerste vijf speeldagen 6, 12, 13, 19 en 20 december zijn dus ingevuld.

Belangrijk is dat de scheidsrechters die door de teams zijn geregeld zichzelf ook inplannen (voor het hele drieluik/ zaalblok!) zodat de Digitale Wedstrijdformulieren ingevuld kunnen worden en wij hen de verificatiecodes kunnen sturen. Bovendien kunnen wij als scheidsrechterscommissie zo zien of er op alle wedstrijden wel scheidsrechters staan ...

Ieder (in de zaal) spelend lid van 16 jaar of ouder heeft in de zaal een fluitverplichting van 3 wedstrijden (ofwel 1 zaalblok), niet gefloten wedstrijden in de zaal verhuizen mee naar de tweede helft van de veldcompetitie 3 zaalwedstrijden worden dan 2 veldwedstrijden.

Er zijn bijna 1000 scheidsrechters beschikbaar waarvan er 600 fluitverplichting hebben en 400 die vrijwillig fluiten. Het is voor de coaches/ begeleiders/ aanvoerders dus niet al te ingewikkeld om fluiters te regelen. Zonder scheids geen wedstrijd !

Alle zaalteams regelen zelf hun scheidsrechters voor wedstrijden waarbij de Almeerse de zaalleiding heeft! Doorgaans zijn dat de wedstrijden in Almeerse sporthallen. Per zaalblok (dus ook de tussenwedstrijd tussen beide tegenstanders!) fluiten de scheidsrechters drie wedstrijden!

Voor bepaalde teams zijn er uitzonderingen op deze regel:

- Senioren teams (vanaf Heren 2 en Dames 2 en lager) regelen voor ELKE zaalwedstrijd die zij spelen een scheidsrechter ongeacht of het een uit of thuiswedstrijd is en ongeacht waar deze wordt gespeeld. De tegenstanders doen dat ook waardoor er altijd twee scheidsrechters beschikbaar zijn. (Ook deze scheidsrechters moeten ingepland staan ivm DWF en sturen verificatiecodes)

- De volgende teams krijgen bondsscheidsrechters en hoeven dus niets te organiseren rondom arbitrage bij zaalwedstrijden: Heren 1, Dames 1, JA1 en MA1 en MB1.

- De MC1 en JC1 nemen net als de seniorenteams naar ELKE zaalwedstrijd een eigen scheidsrechter mee! (Ook deze scheidsrechters moeten ingepland staan ivm DWF en sturen verificatiecodes)

- Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande:  wij zijn nog tot vrijdag 4-12  19:00 bereikbaar. Daarna gaat de scheidscie in winterslaap en zijn wij slechts beperkt actief met voorbereiden en afhandelen DWF zaken, beantwoorden van mails en de voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie. Daarnaast zijn we zeer dringend op zoek naar versterking van onze commissie!

Hopelijk zijn de teams, coaches en begeleiders/ managers nu wakker en zorgen zij de weken hierna dat er bij hun wedstrijden scheidsrechters staan.

Met sportieve groeten

Scheidscie