header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Arbitrage

Per 1 augustus zijn er nieuwe regels

Nieuws afbeelding 17-8-2015

Nieuw seizoen, nieuwe regels. Per 1 augustus zijn er nieuwe/ aangepaste regels. Onderstaand tref je in het kort deze regels.

1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd.
2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn.
3. Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding.
4. Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten.
5. In de seniorencompetitie geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.
6. Voor wedstrijden in de juniorencompetitie geldt dat spelers de bal niet boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

Lees meer hierover op: www.knhb.nl

10-8-2015 @ 18:27:29 |Alleen nummer 3 kan nog wel eens tot verrassingen leiden

Edwin Vermeulen

17-8-2015 @ 22:56:10 |waar mag de verdediger plaatsnemen op moment van de vrije slag zoals bij punt 3 vermeld staat.

Daniƫl van der Nat

18-8-2015 @ 09:43:17 |Dit zijn alle situaties binnen 5 meter van de cirkel: https://m.youtube.com/watch?v=mzP6vmbGkjQ&feature=youtu.be

Michael Schrijnder

18-8-2015 @ 11:16:41 |Als een verdediger binnen 5 meter van de plaats van de vrije slag staat EN in de cirkel staat, mag hij blijven staan waar hij staat en zelfs met de aanvaller meelopen als deze langs de cirkel met de bal gaat lopen.

Michael Schrijnder

18-8-2015 @ 11:17:51 |Zolang de verdediger maar niet dichterbij gaat staan dan waar hij/zij stond op het moment dat de vrije slag gegeven is. Dat zou tot een strafcorner kunnen leiden

Michael Schrijnder

31-8-2015 @ 09:41:06 |Dat laatste is overigens alweer achterhaald; je mag wel dichterbij gaan staan, maar als je voordat de bal 5 meter gespeeld is (of door een andere speler is aangeraakt) gaat verdedigen is de kans groot dat er een strafcorner volgt.