header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Arbitrage

Fluitregels

5-9-2011
In de laatste ledenvergadering zijn de regels rond het fluiten van wedstrijden aangepast. De basis voor deze nieuwe afspraken: Als scheidsrechters ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je voldoende fluit én dat er een ander staat als jij niet kan.
In de bijlage vind je de nieuwe tekst van het Huishoudelijk Reglement. De belangrijkste afspraken zijn:

1. Iedere speler ouder dan 16 jaar die speelt in de elftalcompetitie in het weekend is verplicht een scheidsrechterskaart te halen en per seizoen een aantal wedstrijden te fluiten. Voor het seizoen 2011-2012 is dat aantal vastgesteld op vier: twee voor en twee na de winterstop.
  2. Iedereen die, om welke reden dan ook, niet aan die verplichting kan voldoen dient zelf vrijstelling aan te vragen via [email protected]. Vrijstelling wordt alleen in uitzonderingsgevallen verleend en moet ieder seizoen opnieuw worden aangevraagd.
  3. Je kan je zelf inplannen voor wedstrijden, via LARS. Als je dat niet gedaan hebt, loop je de kans dat je door ons ingepland wordt op een wedstrijd waarvoor zich nog geen scheidsrechters gemeld hebben.
  4. Als je ingepland bent om een wedstrijd te fluiten en je bent om de één of andere reden verhinderd, moet je zelf voor vervanging zorgen.
  5. Als je niet op komt dagen voor een ingeplande wedstrijd mag je het daaropvolgende weekend niet meespelen met je eigen team. Bovendien dien je in dat weekend je gemiste fluitbeurt in te halen.

Bijlage