header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Arbitrage

Scheidsrechtersexamen OnLine!

Nieuws afbeelding 19-10-2020

HET SCHEIDSRECHTERS EXAMEN GAAT ONLINE !

Als gevolg van COVID 19 heeft de KNHB een alternatief voor het afnemen van het Clubscheidsrechters examen ingevoerd: vanaf 12 Oktober 2020 kunnen de examens door middel van een online toets worden afgenomen.

HOE GAAT DAT DAN?

De Almeerse ontvangt kort voor de examendatum de link naar de toets en stuurt deze dan door naar de kandidaten. De kandidaat logt in via deze link, voert zijn bondsnummer in en maakt de toets.

Op de toets zit een tijdslot van één uur. De kandidaat kan de toets dus alleen binnen deze tijd maken. Tijdens dit examen-uur zijn wij voor dringende vragen per e-mail ([email protected]) bereikbaar. Zodra de kandidaat inlogt heeft deze 40 minuten de tijd om de toets te maken. Na afloop van de toets weet de kandidaat direct of hij geslaagd is.

Overigens: de digitale toets houdt ook rekening met kandidaten met dyslexie.

HET NIEUWE LEREN

Met ingang van 13 oktober 2020 is ook de Digitale Leer Omgeving voor de opleiding Clubscheidsrechter gewijzigd. Alle nieuw door de Almeerse aangemelde cursisten komen in deze nieuwe leeromgeving van de KNHB terecht: het KNHB College.

In deze omgeving kunnen zij de oefenstof doorlopen en zich voorbereiden op het examen. Cursisten die al voor 13 oktober zijn aangemeld komen helaas nog voor de voorbereiding op de oude Digitale Leer Omgeving.

AANMELDEN EXAMEN

Je meldt je aan voor het Scheidsrechters Examen door een mail met jouw naam en  team te sturen naar [email protected].

De Almeerse meldt je dan aan en stuurt een aanmeldbevestiging naar het e-mailadres dat in LISA aan jou gekoppeld is. Als dit het e-mailadres van één van jouw ouders is, ontvangt je de aanmeldbevestiging dus niet op jouw eigen e-mailadres, maar op dat van de jouw ouder. Mocht je een Hotmail-account hebben dan komt de aanmeldbevestiging mogelijk in de spambox of met vertraging binnen.

INLOGGEN

Om aan de opleiding te beginnen moet je met de gekregen gegevens inloggen in het KNHB College. Dit doe je net als nu bij de Digitale Leeromgeving met je verenigings- of KNHB/hockey.nl-account. Heb je nog geen account? Dan eerst een KNHB/hockey.nl-account aanmaken.

VOORBEREIDEN: VRAGENUURTJE

Alles gaat nu digitaal en niet meer met een bijeenkomst in het clubhuis. Daarom gaan we ongeveer een week voor het examen een avond organiseren om de kandidaten voor te bereiden op het examen en waarop zij hun vragen kunnen stellen.
Gedurende de Corona periode gaan we hiervoor een online vragenuurtje houden. Hiervoor moeten de cursisten zich aanmelden.

Aanmelden voor vragenuurtje en indienen van vragen:

[email protected].

Aangezien het eerste komende examen al op 26-10-2020 is zal hiervoor donderdag 22 oktober van 19:00 uur tot ca. 20:00 uur het eerste online vragenuurtje plaatsvinden via Microsoft Teams.

SAMENGEVAT

Eerst komend examen: Maandag 26 oktober