header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Arbitrage

Piketdiensten

22-3-2017

Proef piketdiensten op zaterdag

Het nieuwe wedstrijdschema kent een nieuwe toevoeging: piketdiensten.

De piketdienst is een proef die gedurende de 2e seizoenshelft loopt.

Een piketdienst is een bijzondere "fluitbeurt". De scheidsrechter meldt zich bij de wedstrijdtafel en heeft dan wachtdienst.

De piketdienst duurt 2 uur. Indien er tijdens de dienst een wedstrijd zonder scheidsrechter komt te staan, wordt de piket-scheidsrechter ingepland. Hij/zij fluit de wedstrijd en krijgt een extra fluitbeurt.

Dus:

- piketdienst zonder fluiten: 1 fluitbeurt,
- piketdienst met een wedstrijd fluiten: 2!! fluitbeurten.

Piketdiensten staan in het gewone schema, Iedereen kan zich op de gebruikelijke manier inplannen.

Verduidelijking :

Stel dat in mijn 2 uur piketdienst een wedstrijd zit zonder scheids, deze wedstrijd vangt een kwartier voordat mijn dienst afloopt aan, dan moet je die hele wedstrijd fluiten. Je krijgt voor dit fluiten de extra 1 fluitbeurt bovenop de fluitbeurt voor de piketdienst.

Sportieve groet,

De scheidsrechterscommissie