header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

corona_informatie

https://almeerse.nl/files/library/2020819_almeerse%20covid19%20protocol%20aug%202020-versie%202%20update%20190820.pdf

De Coronamaatregelen voor de sport zijn ingrijpend en complex. Er zijn onderlinge discussies over nut en noodzaak van deze ingrijpende maatregelen, MAAR: "Wij willen er als Club echt alles aan doen om de kans zo groot mogelijk te houden dat we dit seizoen kunnen hockeyen!”
Daarom hebben wij dit protocol opgesteld met inachtneming van de maatregelen en/of adviezen van het RIVM, de KNHB, NOC/NSF en de gemeente. Dit protocol is leidend hoe we met elkaar omgaan op het complex. Dit protocol volgt de laatste adviezen en kan dus gedurende het seizoen nog bijgesteld worden.

Algemene regels - 18 jaar en ouder: Houd buiten de lijnen altijd 1.5 m. afstand van elkaar (ouders ook) - Houd je aan de regels vanuit dit protocol - Volg de aangegeven richting/looplijnen op het complex - Volg de aanwijzingen van de aanwezige toezichthouders - Houd je aan (quarantaine) adviezen van de overheid 

Op de Club Toeschouwers - Max 200 per veld met 1.5M afstand - <18 jaar onderling geen 1.5M afstand; - Bij H1/D1 aanmelden voor wedstrijden [procedure volgt nog] - Niet schreeuwen/ geen spreekkoren langs het veld Algemene hygiëne - 

Bij klachten: blijf thuis! - Niezen en hoesten in ellenboog - Desinfecteer je handen regelmatig; Bij elk toegangspunt zal desinfectie neergezet worden Op de Club 

Borgen 1.5M 
- Geen gebruik van kleedkamers en douches! 
- Volg de looproutes en instructies van de Club 
- Ga door het dichtstbij het veld aanwezige toegangshek naar het veld 
- Veld op via eerste poortje (op het veld) en veld af door het achterste poortje
- Er kunnen max. 60 personen in het clubhuis 
- Wedstrijdtafel staat binnen: alleen begeleider mag team aanmelden 
- Max 4 personen tegelijk in de hal bij de wedstrijd tafel 
- Max 7 personen tegelijk in de bestuurskamer of videoruimte 
- Ingang toiletten ? toegangsdeur bij veld 2. Max 3 tegelijk in de toiletten 
- Ingang wedstrijdtafel en bar ? toegangsdeur bij veld 3 
Op het veld 
Binnen de lijnen Geen maatregelen 
Buiten de lijnen 18+ overal en altijd onderlinge afstand van 1.5M Hoeneveldje/ Oefenveldje alleen voor <18 jaar 
Dugout 18+: max. 2 personen op 1.5M afstand. 18+: ook 1.5M afstand houden van kinderen. 

Wedstrijden senioren: Er worden banken geplaatst naast dugout. 
Eerste team dat speelt op zondag plaatst banken/ laatste team ruimt ze op (staan in kast naast bar boven). 
Op het veld Bidons Iedereen gebruikt een eigen bidon Line up Geef geen high five, maar stick five 

Gedrag op het veld:
Vermijd fysiek contact dat niet noodzakelijk is, zoals groepssknuffels na overwinning. 
Cornermaskers Moeten voor elk gebruik gedesinfecteerd worden. We plaatsen desinfectiemateriaal achter de doelen. Spelers dienen de maskers zelf te reinigen. Teammanagers worden gevraagd spelers hierover instructie te geven. Scheidsrechters zien erop toe. 
Bij uitwedstrijden zelf desinfectie meenemen. 

Teams Samen rijden Draag mondkapjes vanaf 13 jaar conform advies NOC NSF 

Meldplicht bij ziekte Bij klachten: blijf thuis. (spelers en trainers!) Als je ziek wordt: laat je testen. Als je Corona hebt ? informeer jouw LCO en trainer Het team wordt geïnformeerd. Het team dient alert te zijn op klachten maar mag wel spelen. Indien (lichte) klachten ontstaan 10 dagen quarantaine in acht nemen (in ieder geval m.b.t. toegang hockeycomplex). 

Teams Toezicht bij training en wedstrijden Bij elke training of thuiswedstrijd moet er per team 1 toezichthouder aangesteld worden die naleving van de Coronamaatregelen borgt. Deze toezichthouder spreekt anderen aan waar nodig en neemt naleving serieus. Ook toeschouwers en spelers van bezoekende teams. Rol teammanagers/ aanvoerders 

Bij de jeugd worden begeleiders of teammanagers gevraagd per maand een schema te maken zodat het duidelijk is wie wanneer toezichthouder is. 

Bij de senioren regelt de aanvoerder dat. 

Bij de trainingen van de senioren mag een toezichthouder ook op het veld staan met het team. 

Overig toezicht 
Nog meer toezichthouders nodig 
Naast toezicht rondom de wedstrijd/ training, zijn er ook toezichthouders nodig voor toegangshekken en in en rondom het Clubhuis. 
Daarvoor zullen diensten beschikbaar komen in de app onder "plan uw dienst”. We hebben de hulp van iedereen nodig om dit in goede banen te leiden, dus help mee! Herkenbaarheid We vragen toezichthouders eigen Oranje hesjes te dragen. Er zijn Oranje hesjes te leen voor toezichthouders. 1 per team. Deze kunnen elke vrijdag tussen 17 en 19 uur opgehaald worden op de club bij het CHZ kantoor. Leen de hesjes niet ongewassen aan elkaar uit! Gebruik bij voorkeur eigen hesjes. 

Los van de gezondheidsoverwegingen ook nog dit: De gemeente heeft aangekondigd streng te gaan controleren. Bij niet naleving van deze regels dreigen hoge boetes of sluiting. Houd je allemaal aan de regels en biedt hulp aan! Alvast veel dank. 

Update 19-8-20 n.a.v. persconferentie 18-8-20 LOOPROUTES bij COVID19 Protocol Gelieve de looproutes te volgen om 1.5M onderlinge afstand te borgen. Alvast dank!